FrankfortSluis Advocaten signaleert: de pre-pack gekortwiekt

Het Europese Hof van Justitie heeft op 22 juni 2017 bepaald dat ook een pre-pack gebonden is aan de regels van overgang van onderneming. Dit is een uitspraak naar aanleiding van de (prejudiciële) vragen die door de Nederlandse rechtbank over de pre-pack van kinderopvang Estro Groep BV, waren gesteld aan het Europese Hof van Justitie.

Bij een overgang van onderneming gaat het voltallige personeel met behoud van alle rechten en verplichtingen mee over naar de nieuwe werkgever. Een belangrijke uitzondering op deze regel geldt in geval van faillissement, waarbij de partij die (een deel van) de onderneming overneemt  geen verplichtingen ten opzichte van het personeel van de gefailleerde onderneming heeft. Deze uitzondering is door het Europese Hof van Justitie genuanceerd waar het gaat om een faillissement dat als pre-pack is vormgegeven. Bij een pre-pack wordt voorafgaand aan de faillissementsaanvraag al bepaald dat er een doorstart zal plaatsvinden. Er werd een overnemende partij gezocht die onmiddellijk na de faillissementsaanvraag de onderneming voortzet. Er wordt dan dus een doorstart gerealiseerd waarbij gebruik wordt gemaakt van de regels van het faillissementsrecht om (een deel van) het personeel te ontslaan en de onderneming in ‘afgeslankte’ vorm door te zetten. Het Europese Hof van Justitie heeft daar nu een streep door gezet; ook in een pre-packsituatie zijn partijen gebonden aan de regels van overgang van onderneming.

Wilt u weten wat de rechten en verplichtingen zijn die u heeft bij een wijziging in uw onderneming? Neem vrijblijvend contact op met de advocaten van FrankfortSluis en leg uw vraag aan ons voor.

De volledige uitspraak kunt u terugvinden via deze link.


«MEER WETEN? »