Dick Sluis
Advocaat faillissementsrecht en ondernemingsrecht

Dick Sluis (1951) is gespecialiseerd in insolventierecht, herstructurering, bestuurdersaansprakelijkheid en contractenrecht. Binnen die vakgebieden is hij actief in onder meer de gezondheidszorg, bouw, zakelijke dienstverlening en de nautische wereld. Hij treedt regelmatig op als bewindvoerder in surseances en als curator in faillissementen. Dick volgde de INSOLAD/Grotius Specialisatieopleiding Insolventierecht en de INSOLAD Opleiding Financiële Economie voor Curatoren. Hij is lid van INSOLAD (Vereniging van Insolventierecht Advocaten), Insol Europe en de Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend Internationaal Insolventierecht (NVRII). Dick publiceert regelmatig artikelen over ondernemingsrecht, insolventierecht en nautisch recht.

Dick is bestuurslid van de Marie Amalie Dorothea Stichting (beheer Vredeskerkje te Bergen aan Zee).

Rechtsgebieden

Dick Sluis heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
Insolventierecht;
Ondernemingsrecht.
Deze registratie verplicht Dick elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Specialismes: