Monique Bonsen-Lemmers
Advocaat arbeidsrecht en mediator

Monique Bonsen (1965) adviseert en procedeert in arbeidsrechtelijke kwesties. Zij treedt op voor bedrijven, maar ook voor non-profit instellingen en particulieren. De begeleiding van ingrijpende (juridische)processen, waaronder reorganisaties en ontslagzaken en andere strategische arbeidsrechtelijke vraagstukken (arbeidsvoorwaarden, flexibele arbeidsrelaties)  hebben haar bijzondere belangstelling. Monique ziet het als een uitdaging om met de instellingen en bedrijven de juiste arbeidsrechtelijke oplossingen te vinden, waarbij de menselijke maat niet uit het oog wordt verloren.

Monique is als arbeidsrechtadvocaat werkzaam sinds 1994 en daarbij de laatste 10 jaar ook als mediator. Als mediator wordt zij ingeschakeld bij arbeidsconflicten, geschillen tussen (zakelijke) partners en familierechtelijke kwesties. In 2014 rondde Monique Bonsen de Postacademische Leergang Arbeidsrecht met succes af. In 2015 volgde zij de Governance opleiding voor Commissarissen en Toezichthouders.

Zij is aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Monique Bonsen is daarnaast lid van de Raad van Toezicht van Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer en van de Raad van Toezicht van Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN).

Rechtsgebieden

Monique Bonsen-Lemmers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Algemene praktijk (bestuursrecht);
Arbeidsrecht (arbeidsmediation, collectief ontslag, medezeggenschap);
– Personen- en Familierecht (echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, jeugdbeschermingsrecht, mediation, ouderschap en erkenning);
– Sociaal zekerheidsrecht (sociale voorzieningen, volksverzekeringen, werknemersverzekering).
Deze registratie verplicht Monique elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.